Service och installation av värmepumpar

Just nu har vi problem med våra kontaktformulär. Vi ber er därför att kotakta oss direkt på info@skaraborgsvarme.se istället.

Luft/luftvärmepump

Luft - luft - värmepump

En luftvärmepump fångar upp energin från utomhusluften för att ge värme i ett hus. Pumpen koncentrerar värmen som sedan kan nyttjas för att hålla huset uppvärmt.

 

En luftvärmepump är enkel att installera och fungerar mycket effektivt. För varje kilowattimme som pumpen använder, sänds tre kilowattimmar värme in i huset. Skillnaden i energiförbrukning mellan ett eluppvärmt hus och ett hus som värms med en luftvärmepump är mellan 20 och 60 %.

En luftvärmepump är ett mycket gott alternativ för den som har värmt upp sin villa med el. Det krävs varken dyra borrningar eller andra komplicerade installationer. Det enda som behövs är en enkel installation, gjord på enbart några få timmar. Pumpen i sig kostar heller inte särskilt mycket i jämförelse med många andra alternativ. Kostnaden inklusive installation ligger mellan 20 000 och 25 000 kronor beroende på modell och storlek.

Dessutom ger luftvärmepumpen bra luft inomhus och kan med fördel användas som en enklare luftkonditionering under sommaren.

Allra bäst gör sig luftvärmepumpen i hus med öppna planlösningar, eftersom den uppvärmda luften strömmar direkt ut ur själva pumpen.